Dermags Skincare

Tuesday, February 28, 2017



CARA PENGGUNAAN DERMAGS



[MACAMANA NAK GUNA DERMAGs ?]
.
Memandangkan ramai sgt yg tanya cara nak guna DERMAGs  Skincare ni, admin nak share cara penggunaan yg betul.
.
🔶DERMAGs  Intensive Brightening Cleanser🔶
.
✔Basahkan wajah anda dengan air suam dan pastikan tangan bersih.
✔Picitkan sedikit cleanser ke atas telapak tangan. Basahkan dengan air dan buihkan.
✔Oleskan secara lembut ke serata wajah dengan gerakan memijat selama kira2 seminit.
✔Bilas dengan air sejuk untuk mengecilkan liang pori yg telah terbuka dan memperbaiki peredaran darah pada wajah anda.
✔Keringkan wajah dengan tuala muka. Mesti wajah rasa fresh! 😄
✔Ikut suka nak pakai brapa kali sehari, tp 2 kali sehari masa mandi pun dah memadai.
✔If xde air suam dan air sejuk, pakai air biasa pun ok. Janji bersih. 👌
.
.
🔶DERMAGs Intensive Brightening Skin Softener🔶
.
✔Letakkan beberapa titis toner di atas kapas.
✔Ratakan secara lembut pada bahagian wajah.
✔Tepuk sedikit kawasan muka dengan telapak tangan.
✔Biarkan sapuan toner sehingga kering.
.
.
🔶DERMAGs Intensive Brightening Serum🔶
.
✔Letakkan beberapa titis (3-5) serum ke seluruh wajah dan leher.
✔Ratakan secara lembut. Jangan sental kuat2 plk muka tu ya!
✔Biarkan serapan serum pada wajah sehingga kering.
✔Digalakkan penggunaan 2 kali sehari untuk hasil yg lebih efektif (pagi lepas cuci muka dan malam sebelum tidur).
.
.
🔶DERMAGs Intensive Refining Cream🔶
.
✔Letakkan beberapa dot pada dahi, pipi, hidung dan dagu.
✔Sapukan secara nipis pada keseluruhan kulit wajah. Ingat, x perlu apply tebal2 sbb takkan beri lebih effect pon sebalikya akan rasa sticky berbanding rasa light.
✔Sapukan dan sekatakan dengan gerakan pusingan ke atas (memijat) di seluruh kawasan wajah.
✔Digunakan pada SIANG hari shj ya! 1 kali sehari.
.
.
🔶DerMAGs BB Cushion SPF50 PA++🔶
.
✔ Tekap span pada cushion.
✔Sapukan pada muka sehingga rata ke seluruh kwsn wajah secara perlahan.
.
.
🔶URUTAN PENGGUNAAN🔶
.
✔Cleanser --> Softener --> Serum --> Refining Cream --> BB Cushion
.
Harap dpt membantu anda semua ya cara penggunaan yg betul! 😄