Dermags Skincare

Wednesday, October 4, 2017DERMAGS HYDRATING MOISTUERIZER


15G- RM64.90

7 Manfaat utama Dermags Hydrating Moisturiser :cherry_blossom::cherry_blossom::cherry_blossom:

1. Melembabkan wajah

:cherry_blossom:Manfaat pelembab wajah sudah pasti adalah untuk melembabkan wajah anda. Setelah seharian berada di luar, maka kulit wajah anda mungkin akan terasa tidak selesa, sehingga anda memerlukan pelembab wajah agar kulit wajah, selalu nampak segar.

2. Mencegah kulit wajah menjadi kering

:cherry_blossom:Manfaat lainnya dari pelembab wajah adalah dapat mencegah kulit wajah anda menjadi kering. Biasanya kulit wajah yang kering akan menyebabkan tekstur kulit terasa kasar dan juga pedih ketika tergaru. Hal ini tentu dapat menyebabkan kulit wajah anda mungkin mengalami luka apabila anda menggaru wajah anda dalam keadaan kering. Maka dari itu dengan menggunakan pelembab wajah, kulit anda akan terasa lembab dan juga tidak kering, sehingga tidak akan mengalami luka ketika menggaru kulit.

3. Menutrisi kulit wajah

:cherry_blossom:Manfaat pelembab wajah juga memiliki beberapa kandungan mineral dan juga vitamin yang baik untuk kesihatan kulit wajah. Hal ini tentu saja dapat menyebabkan kulit wajah dapat ternutrisi dengan baik dan optimum. Namun demikian, untuk memperoleh kesihatan kulit wajah yang optimum kita memerlukan pola makan yang teratur dan penuh gizi, sehingga dapat lebih mengoptimumkan kesihatan dari kulit wajah anda.

4. Membersihkan wajah dari debu dan kekotoran

:cherry_blossom:Ada baiknya, untuk membersihkan wajah anda dari kotoran dan juga debu, anda dapat mencuci wajah anda terlebih dahulu. Setelah mencuci wajah anda, anda dapat mengeringkan wajah anda, kemudian sapukan pelembab. Hal ini dapat membantu menjaga kotoran dan debu melekat kembali ke wajah anda.

5. Menyegarkan wajah

:cherry_blossom:Menggunakan pelembab wajah juga memiliki manfaat yang sangat baik untuk menyegarkan wajah. Rasa yang sejuk dan juga menyegarkan, Manfaat pelembab wajah dapat dijadikan alternatif bagi anda untuk menyegarkan wajah, tanpa perlu susah mencuci muka. Selain itu, pelembab wajah juga sangat sesuai untuk digunakan tanpa perlu dibilas dengan air dan tanpa perlu menggunakan alat khusus.

6. Menghaluskan kulit wajah

:cherry_blossom:Manfaat lainnya yang dapat diperoleh dari pelembab wajah adalah dapat membantu menghaluskan kulit wajah. Kulit wajah yang lebih halus tentu saja akan sangat meningkatkan rasa keyakinan diri dan dapat membuat anda menjadi lebih menarik .

7. Mencegah penuaan awal

:cherry_blossom:Manfaat lain dari pelembab wajah adalah dapat membantu mengurangi gejala penuaan awal. Dengan menggunakan pelembab wajah secara teratur, maka anda dapat mencegah munculnya penuaan awal. iaitu kulit yang mula menjadi keriput, munculnya garis-garis pada wajah, dan juga munculnya bintik hitam pada wajah.

No comments:

Post a Comment